Mijn voeding vroeger en nu

karin Lambrechtse vroeger voeding dansdiëtist danseres

Voeding is voor mij als professioneel danseres en atlete altijd erg belangrijk geweest. Ik ben opgegroeid in een biologisch dynamisch en milieu bewust levend gezin in een klein dorp het noorden van Nederland. Groente kwam uit eigen tuin en melk vers van de boerderij. Fruit waren onze zoete traktaties en brood werd gemaakt met verse gist en zuurdesem. Snoep, fastfood of chips kregen we niet of nauwelijks, maar dat miste ik ook eigenlijk niet. Ik was me er niet van bewust, het waren geen herkenbare verleidelijke smaken voor me. Nog steeds ben ik geen zoetekauw. Alleen voor een paar dropjes en een vers gebakken (paas)broodje met roomboter en pindakaas kun je mij altijd wakker maken! Tuurlijk heb ook ik in mijn puberteit mijn brood verruild voor friet en waren de magnums die wij stiekem kochten bij de benzinepomp best lekker, maar toch… Uiteindelijk merkte ik al snel, zeker tijdens mijn studie aan de dansacademie: mijn lichaam kan niet presteren op fastfood / empty calorie producten. De gezonde basis van vroeger heeft mij een sterk lichaam gegeven. Maar heel zelden ben ik ziek en heb in 11 jaar professioneel dansen geen blessures gekend. Voor mij een hele logische keuze om te kiezen voor de studie Voeding & Diëtetiek (deeltijd) aan de Haagse Hogeschool na het beëindigen van mijn danscarrière bij Introdans.

Spring in het diepe, dans, denk, kijk en zie. Verlang, zing, heb lief. Doe en doe niet, maar vooral: geniet!

karin Lambrechtse voeding dansdiëtist danseres 1

Ondertussen ben ik  35 en hebben wij een moestuin, een biologisch groente pakket en maak ik het liefst mijn eigen (sport)voeding op maat. We eten voor 90% veganistisch. Nee, dat is niet moeilijk, ik sta niet uren in de keuken (te druk, geen tijd!) en ja, iedereen kan dat! Ik hoop mijn kennis, passie en ervaring over te dragen aan iedereen die daar behoefte aan heeft, maar vooral aan de nieuwe generatie dansers en  (top)sporters. Ook vind ik het belangrijk om in de toekomst mensen te helpen een gezonder leven te leiden of te begeleiden met ziekte-specifieke voeding of wie weet open ik nog wel eens mijn eigen ‘ontgeef’ sportvoeding zaak of een breakfast place in Japan bij vriend en oud collega Yusuke. In ieder geval ideeën en wensen genoeg voor de toekomst. Maar, first things first, want ik heb er nogal een handje van om heel fanatiek en enthousiast te zijn en net iets te veel (werk)dingen aan te nemen. Of het nou dans- of voedings-gerelateerde opdrachten zijn. Er zijn ook zoveel dingen leuk en ik ga graag een uitdaging aan. Hierdoor heb ik het vaak ontzettend druk. Toch vind ik dat heerlijk: go with the flow, zoals ze dat zeggen én daarbij lekker hard werken, elke kans grijpen die het leven je biedt, met beide handen en alles eruit halen wat erin zit. Dan zien we wel waar het schip me brengt! (Stranden? Dat doen we later wel 🙂 )

Polish pieces Hans van Manen Karin Lambrechtse Introdans voeding

Foto: Hans Gerritsen | Introdans | Polish Pieces – Hans van Manen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *