Recept: Vlotte Lotte!

Snelle Jelle?? >> M-eet Vlotte Lotte!

Leuk al die Snelle Jelle’s en andere (toegevoegde) suikerrijke koek varianten, maar waarom niet eens een keer je eigen voedzame én sportieve kruidkoek maken? Dat dacht ik een tijdje terug. Vandaar dat ik dit Vlotte Lotte recept bedacht 🙂

Het recept is ook onderdeel van het ‘Duivel / Engel’ workshop concept, waarbij ik met middelbare scholieren van ongezonde tussendoortjes zelf in de (school)keuken een gezondere variant maak. Niet alleen super leuk, maar ook enorm lekker! En vaak ook nog goedkoper , want: 1x maken = 12 keer verantwoord snoepen.

Neem Lotte mee naar school/studie/werk/sportschool/op de fiets/vergadering. En wat dat dacht je van mee op vakantie voor die lange autorit naar de gewenste bestemming?

 

Voedingswaarde vergelijking: Jelle vs Lotte

Voedingswaarde snelle jelle vs vlotte lotte

Links zie je de verschillen in voedingswaarden. Niet aleen de macronutrienten van de Vlotte Lotte komen beter uit de bus maar de Lotte is ook heel wat voedzamer wat betreft de micronutrienten.

Over de ingrediënten van de Snelle Jelle kan ik kort zijn: Glucose-fructosestroop (=suiker), roggebloem, suiker, water, specerijen, zonnebloemolie, rijsmiddel (natriumbicarbonaat, zuurnatriumpyrofosfaat), rijstebloem, gebrande suiker. Alhoewel suiker niet altijd slecht hoeft te zijn, kun je ook onnodig meer suikers toevoegen!

Ik zou zeggen: bak eens een Lotte & try for yourself! Want… smaken verschillen. Voor de veganisten onder ons: variatie opties staan erbij! Wil je een gluten vrije variant maken, vervang dan de rogge- en volkoren speltmeel door boekweitmeel en kies voor een glutenvrije havermout en bakpoeder.

 

 

Recipe time!! >>>

SPORTABLES Vlotte Lotte Karin Lambrechtse

Sport & snack smakelijk & enjoy! ***Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *