Poems & Paintings 8/102016 (dans | foto’s | flyer)

Poems & Paintings JDOF dans Karin lambrechtse

Poems & Paintings door JDOF en Dansgroep Duende

Vol overgave en met passie hebben de Friese danstalenten van Jeugd Dans Opleiding Fryslân en Dansgroep Duende het afgelopen jaar gewerkt aan de nieuwe dansvoorstelling die op

Zaterdag 8 oktober in première gaat in Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden.  

‘Poems & Paintings’ is een moderne dansvoorstelling voor jong en oud. De in totaal zeven choreografieën zijn gebaseerd op romantische en magisch-realistische werken van schilders en dichters. Wereldberoemde meesterwerken van Lourens Alma Tadema, Maurits Escher, Berthold Brecht, Adriaan Roland Holst, René Magritte en Pyke Koch zijn omgesmolten tot bewegingsfrasen, decors en visuals die een verbeelding van deze kunstwerken vormen. Met muziek van onder anderen Igor Stravinsky, Philip Glass, Kurt Weil en Ludovico Einaudi.

JDOF Karin Lambrechtse duet Maxime Landstra

Duet “Whispering Wallpapers” – Grietine Molenbuur | Maxime Landstra & Karin Lambrechtse

De artistiek leider en choreograaf Grietine Molenbuur is voor het tot stand brengen van deze voorstelling een bijzondere samenwerking aangegaan met de gastchoreografen Karin Lambrechtse (ex-danseres Introdans), Thom Stuart (choreograaf bij DDDDD) en Rutkay Ozpinar (danser en choreograaf). Al met al, een voorstelling met een enorme diversiteit in dansstijlen, kostuums, muziek en sfeer.

Choreografie en dansfilm ‘MAUK’

Voor Poems & Paintings maakt Karin Lambrechtse de choreografie MAUK, geinspireerd op o.a. het werk Relativiteit van M.C. Escher. Filmmaker Paul Bezuijen werkte uren aan een prachtig sferische dansfilm welke naadloos verbonden wordt aan de live choreografie.

MAUK dansfilm Paul Bezuijen Poems Paintings Escher Arnhem Schoolgebouw

escher jdof mauk Paul bezuijen symke nieboer

Om 19.45 uur kun je een dansvoorafje van de 60 danseressen van de Jeugd Dans Opleiding Fryslan zien in de foyer.

Hanneke Roelofsen exposeert in de foyer met Dans-duet in beeld “Whispering Wallpapers’.

Koop je kaartje via www.harmonie.nl

TIP! Tevens is er een prachtig uitgebreide expositite van Hanneke Roelofsen te zien bij Atelier III te Wergea. In drie ruimtes worden bronzen beelden, houtsculpturen, houtsnedes en schilderijen getoond. De expositie is van 9 oktober tot en met 20 november 2016. De officiele opening is 9 oktober as. om 14.30u. Open vanaf 14.00u.

Poems & Paintings JDOF dans Karin lambrechtse 2

Media