“Voor ik Vergeet” Theater na de Dam – Carré 2016 (foto’s)

“Voor ik Vergeet” Theater na de Dam – Carré 2016 (foto’s)

Spel: Nasrdin Dchar
Muziek: Spinvis & Saartje van Camp
Regie: Titus Tiel Groenestege
Muziekregie: Wim Selles
Tekst: Bo Tarenskeen
Dramaturgie: Jaïr Stranders
Musici: Erik de Jong, Saartje van Camp (cello, zang, zingende zaag) Gülseven Medar (zang), Ata Güner (percussie), Mohamed Ahaddaf (ud), Emrah Oguztürk (duduk), Het Nederlands Kamerkoor, Gilad Nezer.
Choreografie + dans: Karin Lambrechtse
Lichtontwerp: Jantje Geldof
Productie: Floortje Halters

Op deze avond, 71 jaar na de bevrijding, ontmoet de gevierde acteur Nasrdin Dchar in de piste van Koninklijk Theater Carré de muzikant Spinvis. Zij bundelen hun krachten met o.a. de Anatolische zangeres Gülseven Medar, ‘meester op de ud’ Mohamed Ahaddaf, leden van het Nederlands Kamerkoor en Gilad Nezer, de voorzanger bij de Liberale Joodse Gemeente Amsterdam. Samen maken ze speciaal voor deze Nationale Dodenherdenking de eenmalige voorstelling ‘Voor ik vergeet’. Een persoonlijk en muzikaal verhaal via het Carré van toen naar de wereld van nu.

Nasrdin Dchar: “Ik vind het een grote eer om onderdeel te mogen zijn van Theater Na de Dam in Carré. Het geeft me de kans om samen met het publiek in alle eerlijkheid na te denken over de woorden ‘Opdat we niet vergeten’. Misschien zijn we meer vergeten dan we zouden willen.”

Media