Workshop voeding voor dansers (foto’s)

De juiste voeding voor dansers.

Maar… wat is juist? Kennis is er om te delen en dit doe ik graag!
Zeker nu ik Voeding en Diëtetiek studeer kan ik mijn ervaringen met evidence based informatie en feiten onderbouwen en toelichten. Tegenwoordig heeft namelijk bijna iedereen wel een mening over voeding en dat kan heel verwarrend. Ook moet je de marketing met al zijn vernufte trucjes op voedingsgebied niet onderschatten! Er wordt heel slim ingespeeld op hypes en trends en het psyche van ons mensen om van alles te verkopen onder het mom van ‘gezond’…

Ik merk dat er onder dansers veel verschillende meningen en ervaringen zijn over voeding.
Iedere danser, ongeacht of hij/zij in de ballet of in de urban hoek werkzaam is, heeft zijn eigen ideeën en ervaringen met voeding. Logisch en begrijpelijk. Dansers zijn atleten, ze moeten presteren op top niveau, maar moeten ook aan een esthetisch plaatje voldoen. Deze combinatie zorgt er soms voor dat er niet goed / niet optimaal met voeding omgegaan wordt. Met als gevolg dat het lichaam niet genoeg energie, vitaminen en mineralen binnenkrijgt. De danser kan dan sluipend last krijgen van allerlei kwaaltjes tot zelfs chronische blessures. Zo zonde!

Tijdens mijn interactieve workshops over voeding voor dansers komt alles aan bod. De basisregels, tips, weetjes, recepten, proeverij, Q & A, zelf recepten (bijv. energyrepen en sportdranken) maken en meer! Alles kan op maat gemaakt worden voor elke leeftijd en groep.

Media